Nyheter

Nyheter   /   Husmontage

Husmontage

6 mars, 2017

På vårt nya område i Harvestad monterar vi tisdagen den 28:e februari områdets fjärde hus.
Huset är ett kedjehus på c:a 165 kvm plus garage och förråd, som dessutom är förberett med en betongplatta för ett framtida uterum.

Huset kommer att vara inflyttningsklart i månadsskiftet oktober-november.

Vi gläds mycket åt att detta är vårt 45:e hus i Ullstämma/Harvestad i Linköping.

– Att de som funderar på att bygga ett hus i Linköpingsregionen har fått upp ögonen för LågenergiHus är enkelt att konstatera, enligt VD Håkan Johansson.

– Det är förstås mycket glädjande, men också fullt logiskt enligt Håkan. Med de kommande tuffare energikraven så märker vi att många idag vill bygga ett hus som uppfyller “morgondagens” krav vad gäller energiförbrukning. Att bygga ett hus som precis på gränsen uppfyller dagens energikrav är förstås det billigaste vad gäller den aktuella “investeringskostnaden”, men naturligtvis inte det mest ekonomiska “över tid”. Huset skall ju faktiskt stå där i c:a 150-200 år och det är ju ganska komplicerat att efter ett antal år förändra värmesystem, ventilationssystem, tjocklek på väggar mm mm. Inte minst har vi ju erfarenhet från det från den tiden då det byggdes eluppvärmda hus.

Dessutom har det ju över tid visat sig att 2:a-handsvärdet på hus som byggs enligt “gamla metoder” inte har varit det mest lyckosamma, menar Håkan.

– Tryggheten i att vi dessutom har “egna” anställda snickare tror jag bidrar ytterligare till våra framgångar, avslutar VD Håkan Johansson.