Nyheter

Nyheter   /   LågenergiHus satsar i Västervik

LågenergiHus satsar i Västervik

21 december, 2017

LågenergiHus köper c:a 11.500 kvm tomtmark av Västervik Golf Resort AB.

Tomtmarken har ett exklusivt läge precis bredvid golfhål nummer 5 och 6, vilket innebär att flertalet av tomterna erbjuder havsutsikt.

Tomtmarken är detaljplanelagd och just nu pågår arbetet med att bygga infrastrukturen i form av vägar, cykelbanor, vatten/avlopp, belysning, fiber mm mm

– LågenergiHus satsar i Västervik för att vi tror väldigt mycket på Västervik framöver, framhåller Håkan Johansson på LågenergiHus. Västervik är ”lagom” stor som stad och har ett rikt utbud. Dessutom helt fantastiska naturvärden i form av havet, skärgården, naturmark mm.
Att då få vara med och bidra till stadens fortsatta utveckling genom att bygga bostäder på Västervik Golf Resort AB känns mycket mycket stimulerande säger Håkan Johansson.

– Vi har under 3-4 år haft en dialog med Peter Billberg på Västervik Golf Resort AB och nu har vi äntligen kommit så långt så att det kommer att bli verklighet.

– Vi räknar med att byggstart för vår del kan ske runt årsskiftet 2018-2019, säger Håkan Johansson.

Exakt vilken produkt vi kommer att bygga är ännu så länge oklart. Men det mest sannolika är att det blir parhus/kedjehus + troligen något eller några fristående villor.
Troligen handlar det om mellan 20-25 tomter som på något sätt kommer att etappindelas.

Husen kommer att säljas via mäklare, men i dagsläget är det oklart vilken mäklare det blir.
Inte heller försäljningsstart är fastlagd.

Sammanfattningsvis är allt ”i sin linda”. Dock ser vi verkligen fram att få starta planeringen av dessa bostäder, säger en glad Håkan Johansson på LågenergiHus.